Lezen is Top

Leesnieuws van het Kompas

Op deze pagina zullen wij u informeren over van alles rondom lezen, de schoolbibliotheek en over de boeken die er te lenen zijn, maar ook het nieuwe aanbod en/of andere ontwikkelingen op en rond onze school

Met de bibliotheek als kloppend hart van de school is Het Kompas een gecertificeerde leesschool.

Het leesonderwijs wordt in alle groepen vormgegeven door de LIST methodiek. Het doel is; zelfstandige en gemotiveerde lezers die kunnen stillezen, lezen om te leren en lezen voor hun plezier. Er wordt gewerkt op school-, leerkracht- en leerlingniveau.

Binnen LIST voor kleuters wordt consequent op een geïntegreerde manier gewerkt met thema’s. Het thema speelt dagelijks een rol in het voorlezen, het spel, in gesprekken, creatieve opdrachten en andere activiteiten in de klas. Op basis van kennis is voor het onderdeel aanvankelijk lezen in de LIST methodiek een blokkenmodel ontwikkeld, waarin verschillende aspecten samen een volledig leesprogramma vormen. Binnen het vloeiend lezen werken we met de hardop lezen aanpak én de stillezen aanpak.

In de hardop lezen aanpak worden leerlingen aangemoedigd om zelfgekozen boeken te lezen met begeleiding en ondersteuning. Binnen de aanpak stillezen worden leerlingen aangemoedigd om zelfstandig te lezen. Binnen deze lessen wordt er altijd ingezet op leesmotivatie. Leesmotivatie wordt binnen het Kompas gezien als de belangrijkste pijler voor het leren lezen.

Kinderboek uit een andere hoek

Een kinderboek kan anderen vaak inspireren. Zo worden er regelmatig toneelstukken of films van gemaakt of activiteiten rond een boek georganiseerd. Wat gebeurt er rondom kinderboeken?

Peutertje luister Vlissingen

woensdagochtend, 10.15u - 10.45u

Elke laatste woensdagochtend van de maand wordt er een gezellig voorleesmoment georganiseerd voor kinderen van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders. Er wordt een mooi boek voorgelezen, er wordt gezongen, gedanst en gespeeld.


Activiteiten Zeeuwse Bibliotheek Middelburg

Natuurlijk zijn er veel meer leuke activiteiten voor kinderen in de ZB. Denk bijvoorbeeld aan de Lego bouwmiddag of een Kidscollege over robots en computeranimaties! Alle informatie hierover vind je op de website (klink op de link hierboven)

Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs