Gezonde school

Het promoten van gezond gedrag

Natuurlijk komen zaken als gezonde voeding, gedrag in het verkeer en zorgdragen voor onze leefomgeving, regelmatig terug bij de verschillende vakgebieden.

Toch blijkt het daarnaast noodzakelijk dat we aan een aantal aspecten nog extra aandacht schenken.

Gezonde voeding

Wij hebben op Het Kompas een fruitdag; de woensdag. Op die dag stimuleren we dat de kinderen allemaal een stuk fruit meenemen voor in de pauze. Daarnaast geven wij ons ieder jaar op om mee te doen met het EU-schoolfruit. Onze leerlingen krijgen dan vanaf half november drie keer in de week een stuk fruit.

Sport en spel

Op Het Kompas geloven wij in het belang van genoeg beweging voor alle kinderen. Zo bieden wij verschillende sport en spel activiteiten aan. Hier kunnen kinderen hun energie kwijt, terwijl ze nieuwe vaardigheden leren en hun lichaam ontwikkelen. Het is dus niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de gezondheid en ontwikkeling van elk kind.
Lees meer hierover in de flyer sport en spel op Het Kompas.

Fysieke Weerbaarheid

U ziet bij de afbeeldingen ook het certificaat voor Fysieke Weerbaarheid. De leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 op Het Kompas worden dit jaar ondersteund door Bram Walgraeve. Hij is een een ervaren sportinstructeur in het basisonderwijs.
Hij gebruikt sport als middel voor een collectieve gedragsverandering. Dit alles voor het creƫren van een positieve groepsdynamiek.
Tijdens de trainingen is de groepsleerkracht altijd aanwezig. De lessen koppelen ook weer aan de Kwink lessen. Bij de Kwink lessen staan we namelijk stil bij de sociaal-emotionele vorming van onze leerlingen.
Voor meer informatie zie de flyer weerbaarheid.

In september 2020 zijn de door Het Kompas verdiende certificaten Gezonde School verlengd. Zo zijn de deelcertificaten Voeding en Fysieke Weerbaarheid voor de 2e maal voor 3 jaar geldig. Daar zijn we natuurlijk erg trots op!

Poster gezonde school Certificaat Gezonde School Themacertificaat voeding Themacertificaat fysieke weerbaarheid

Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs