Overblijf en opvang

Uw kind is ook na schooltijd van harte welkom!

Overblijf:

Plezier, ontspanning en uitdaging...

Zo wisselend als de behoeftes van de leerlingen zo rijk is ook ons aanbod tijdens de overblijf. Leerlingen kunnen in hun lunchpauze even op adem komen of juist hun energie er uit gooien. Dit kan op veel manieren zoals op een van de toestellen of in een samenspel. Wij richten ons met hart en ziel op elk kind door onze tijd, kennis en ervaring in te zetten voor de overblijf.

Meer weten of nieuwsgierig? Klik op: Overblijf vertelt

Leiding:

Overblijfleiding

Jong geleerd is oud gedaan

Overblijf:

Helpen, wie doet dat nou niet? Maar waar leer je dat? En hoe doe je dat?

Sommige mensen hebben dat gewoon van nature in zich en sommige niet. Je kunt het leren hoor, zegt James Comer. Maar liefde, echt waar, dat heeft iedereen in zich. Soms diep verstopt en soms juist opeens vol aan de oppervlakte.

Stewards tijdens de overblijf zijn kinderen uit de groepen 6,7 of 8 die vriendschappen opbouwen met jongere kinderen en hen ondersteunen tijdens de pauzes. Ze plakken pleisters indien nodig, helpen jongeren kinderen met samenwerken en/of spelen juist een stoer potje voetbal mee. Voor de oudere leerlingen zijn dit goede lessen in communicatie. Dit klinkt erg gewichtig, maar ze zijn er gewoon voor de jongere kinderen en hebben daar plezier in. En de jongere leren zo van de ouderen. Mooi toch?!

Overblijf stewards, wat fijn dat jullie weer mee mogen helpen en wat leuk dat er zoveel kinderen zijn die stewards willen zijn! Een gouden tip voor al deze stewards: “Wees vooral jezelf en kijk waar je kunt helpen.” Wij zijn in ieder geval apetrots op jullie en op jullie inzet!


Jeanet Steenbeek

Overblijf coördinator

Overblijf2 Dave Riley Xavi Stijn

KOW-Info

Uw kind is welkom bij de buitenschoolse opvang (BSO)

Als je de hele dag op school hebt gezeten, wil je niets liever dan ontspannen en fijn spelen met leeftijdsgenootjes. Dat kan bij de BSO!

 • Als alle kinderen zijn gearriveerd, wordt er eerst wat gegeten en gedronken.
 • Daarna is het speeltijd. Samen buitenspelen, verkleden, knutselen, sporten, spelletjes doen en nog veel meer.
 • Bij de BSO organiseren we activiteiten rondom de vier thema’s; sport & spel, kunst & cultuur, techniek en natuur. Vanzelfsprekend mogen de kinderen zelf kiezen wat zij leuk vinden om te doen.
 • In de schoolvakanties maken de medewerkers er een echt feestje van. Het is tenslotte vakantie!

NIEUW: KOW Schatduikers Outdoor!:

Beleef de dag mee met Mijn KOW

Met het digitale ouderportaal Mijn KOW kunt u zien wat uw kind meemaakt bij de BSO. We plaatsen hierop foto’s en korte verslagen. Zo blijft u altijd en overal op de hoogte via uw computer, tablet en smartphone. Ook vindt u hier belangrijke documenten eenvoudig terug, zoals facturen en overeenkomsten.

Contracten en kosten

 • Heeft u een vaste dag per week opvang nodig of af en toe een uurtje? Alleen tijdens schoolvakanties of juist niet in de vakanties? Kinderopvang Walcheren biedt verschillende contractvormen aan. Ga naar www.kinderopvangwalcheren.nl om de mogelijkheden te bekijken.
 • De kosten voor kinderopvang hangen af van het aantal uur en het pakket dat u afneemt en of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. Met de KOW Rekentool op www.kinderopvangwalcheren.nl/tarieven/rekentool rekent u snel en eenvoudig uit hoeveel kinderopvang in uw situatie kost.

Kom eens kijken!

 • Op www.kinderopvangwalcheren.nl vindt u meer informatie over de BSO en de verschillende locaties. U en uw kind zijn van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding.
 • Maak hiervoor een afspraak via de website of via de afdeling Klantadvies (klantadvies@skow.nl of 0118-626350).

Inschrijven

Inschrijven kan online via www.kinderopvangwalcheren.nl. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden.

Peutergroep: een goede voorbereiding op de basisschool

Voor je het weet, is je kleine baby een nieuwsgierige peuter geworden. Klaar om nieuwe dingen te ontdekken en andere kinderen te leren kennen. Een mooi moment voor hem of haar om naar de peutergroep te gaan.

 • De peutergroep maakt de overgang naar de basisschool minder groot.
 • De kinderen (2 – 4 jaar) leren om met andere kinderen te spelen. Ze zitten samen in de kring, zingen, knutselen en doen spelletjes.
 • Op de peutergroep wordt een vast programma gehanteerd. Dit zorgt voor regelmaat en vertrouwen. Kinderopvang Walcheren werkt met de ontwikkelingsgerichte methoden Uk & Puk en Bas. Hiermee worden op speelse wijze verschillende vaardigheden gestimuleerd.
Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs