Iedereen blijft over op Het Kompas

Twee jaar geleden zijn we gestart met het vier-gelijke-dagenmodel. Dit houdt in dat alle kinderen eten met de leerkracht en vervolgens een half uur buiten spelen onder leiding van overblijfouders en een ambulant personeelslid. We hebben op onze school een enthousiaste groep overblijfouders. Zij zorgen ervoor dat de kinderen zich geen moment vervelen. De overblijfouders gaan regelmatig op cursus. Deze is gericht op het omgaan met kinderen en speciaal bestemd voor overblijfouders.

 De overblijfregeling voor het schooljaar 2018-2019:

  • Alle kinderen blijven over en eten onder leiding van de leerkracht
  • Uw kind zorgt zelf voor zijn/haar boterhammen en drinken
  • Er zijn geen kosten verbonden aan deze vorm van overblijf

 

Contactpersoon: Jeanet Steenbeek (tel. 06-44541542), per mail: overblijfhetkompas@onzewijs.nl  

De “overblijfouders” regelen het toezicht tijdens het buitenspel.

Daarbij is altijd één personeelslid van de school aanwezig. 

Het overblijfteam:

Uw kind is welkom bij de buitenschoolse opvang (BSO)

Als je de hele dag op school hebt gezeten, wil je niets liever dan ontspannen en fijn spelen met leeftijdsgenootjes. Dat kan  bij de BSO!

 

Als alle kinderen zijn gearriveerd, wordt er eerst wat gegeten en gedronken. Daarna is het speeltijd. Samen buitenspelen, verkleden, knutselen, sporten, spelletjes doen en nog veel meer. Bij de BSO organiseren we activiteiten rondom de vier thema’s; sport & spel, kunst & cultuur, techniek en natuur. Vanzelfsprekend mogen de kinderen zelf kiezen wat zij leuk vinden om te doen. In de schoolvakanties maken de medewerkers er een echt feestje van. Het is tenslotte vakantie!  

 

Beleef de dag mee met Mijn KOW

Met het digitale ouderportaal Mijn KOW kunt u zien wat uw kind meemaakt bij de BSO. We plaatsen hierop foto’s en korte verslagen. Zo blijft u altijd en overal op de hoogte via uw computer, tablet en smartphone. Ook vindt u hier belangrijke documenten eenvoudig terug, zoals facturen en overeenkomsten.

 

Contracten en kosten

Heeft u een vaste dag per week opvang nodig of af en toe een uurtje? Alleen tijdens schoolvakanties of juist niet in de vakanties? Kinderopvang Walcheren biedt verschillende contractvormen aan. Ga naar www.kinderopvangwalcheren.nl om de mogelijkheden te bekijken. De kosten voor kinderopvang hangen af van het aantal uur en het pakket dat u afneemt en of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. Met de KOW Rekentool op www.kinderopvangwalcheren.nl/tarieven/rekentool rekent u snel en eenvoudig uit hoeveel kinderopvang in uw situatie kost.

 

Kom eens kijken!

Op www.kinderopvangwalcheren.nl vindt u meer informatie over de BSO en de verschillende locaties. U en uw kind zijn van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Maak hiervoor een afspraak via de website of via de afdeling Klantadvies (klantadvies@skow.nl of 0118-626350).

 

Inschrijven

Inschrijven kan online via www.kinderopvangwalcheren.nl. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden.

 

Peutergroep: een goede voorbereiding op de basisschool

Voor je het weet, is je kleine baby een nieuwsgierige peuter geworden. Klaar om nieuwe dingen te ontdekken en andere kinderen te leren kennen. Een mooi moment voor hem of haar om naar de peutergroep te gaan.

 

De peutergroep maakt de overgang naar de basisschool minder groot. De kinderen (2 – 4 jaar) leren om met andere kinderen te spelen. Ze zitten samen in de kring, zingen, knutselen en doen spelletjes. Op de peutergroep wordt een vast programma gehanteerd. Dit zorgt voor regelmaat en vertrouwen. Kinderopvang Walcheren werkt met de ontwikkelingsgerichte methoden Uk & Puk en Bas. Hiermee worden op speelse wijze verschillende vaardigheden gestimuleerd.